FOTO Viaţa merge înainte. Ucrainenii repară ce au distrus ruşii

  • Capitala Ucrainei este în plină „reconstrucţie”. Mai multe blocuri din Kiev, distruse în primăvară de către bombardamentele ruşilor au fost deja reparate complet.
  • Este o speranţă pentru oamenii rămaşi în ţară, dar mai ales pentru cei care au fost nevoiţi să fugă.
  • Maryna, o refugiată ucraineană, vorbeşte despre dorul de casă.
4958 afișări
Imaginea articolului FOTO Viaţa merge înainte. Ucrainenii repară ce au distrus ruşii

FOTO Міністерство оборони України / УКРІНФОРМ/ Ukraine News

Blocurile rezidenţiale din Kiev avariate în primele nopţi ale invaziei ruseşti sunt reconstruite complet şi gata să îşi primească locuitorii acasă. 
 
„Oraşele noastre au fost marcate de multe distrugeri. Ele merită o nouă „faţă” şi un nou început într-o Ucraină paşnică. Războiul va fi oprit, iar ruinele se vor transforma din nou în locuri pline de viaţă”, transmite agenţia de presă ucraineană.

Autorităţile au început încă din septembrie reconsolidarea blocurilor şi în Iyzum şi Kharkov, oraşe distruse de către bombardamentele zilnice ale invadatorilor.

Zelenski a făcut vizite în cele două oraşe la finele lunii septembrie, pentru a discuta cu locuitorii şi constructorii şi a vedea care e stadiul reparaţiilor.

Maryna, o tânără în vârstă de 31 de ani, refugiată în România cu patru copii mici, aşteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă. „Am încredere că preşedintele luptă pentru noi, pentru ca toţi să revenim unde am trăit mereu frumos şi bine, acasă. Nicăieri nu e ca acasă. Iar ruşii au distrus şi au omorât tot ce au prins: oameni, animale, tot (...) Am rămas văduvă cred, nici nu ştiu, pentru că nu am putut da de soţul meu. Am fugit cu hainele pe noi şi pisica în cuşcă. Aştept să mă întorc. În fiecare secundă mă gândesc la Ucraina”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici