François Hollande cere eliberarea a doi jurnalişti francezi daţi dispăruţi în Siria

Preşedintele francez François Hollande a cerut vineri eliberarea imediată a doi jurnalişti francezi daţi dispăruţi în Siria, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă la Tokyo.

101 afișări
Imaginea articolului François Hollande cere eliberarea a doi jurnalişti francezi daţi dispăruţi în Siria

François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cer ca aceşti jurnalişti să fie eliberaţi imediat", a declarat preşedintele francez, fără să citeze numele sau instituţia mass-media pentru care lucrează, confirmând că un "contact a fost într-adevăr pierdut cu doi jurnalişti, fără ca încă să se ştie exact condiţiile".

Jurnaliştii "nu sunt reprezentanţi ai vreunui stat, sunt persoane care lucrează pentru ca lumea să poată să primească informaţii", a subliniat el într-o conferinţă de presă comună cu premierul japonez Shinzo Abe.

"Este necesar ca ei să fie trataţi ca jurnalişti şi în niciun fel ca elemente asupra cărora (să se exercite) o ameninţare cu scopul de a acţiona în detrimentul unui stat", a continuat şeful statului francez.

"Presa trebuie să poată să circule în Siria, pentru a oferi informaţii care sunt aşteptate în întreaga lume" despre ceea ce se întâmplă, a insistat Hollande.

Europe1 confirmă că nu are informaţii despre doi dintre jurnaliştii săi aflaţi în Siria

Postul francez Europe1 a confirmat vineri dimineaţa că nu are informaţii de 24 de ore despre doi dintre jurnaliştii săi care se aflau în drum spre Alep, în Siria.

"Este vorba despre Didier François, un reporter obişnuit cu zone sensibile, şi Edouard Elias, un fotograf", a precizat postul de radio într-un comunicat citit pentru AFP, adăugând că este în contact permanent cu autorităţile franceze care fac totul pentru a obţine informaţii suplimentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici