Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, susţine Emmanuel Macron

Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, dacă ar avea loc un referendum pe această temă, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul unui interviu difuzat duminică de postul BBC.

3582 afișări
Imaginea articolului Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, susţine Emmanuel Macron

Francezii ar vota probabil în favoarea părăsirii Uniunii Europene, susţine Emmanuel Macron

Liderul de la Elysee a precizat că decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană a fost motivată de faptul că votanţii ”şi-au pierdut încrederea în globalizare şi în pieţele libere nerestricţionate”.

Macron a precizat că există un mare risc în privinţa consultărilor publice, precum referendumul din 2016 cu privire la apartenenţa Marii Britanii la Blocul comunitar, cerând votanţilor să se pronunţe într-un context foarte complicat.

Întrebat dacă un vot pe aceeaşi temă ar avea acelaşi rezultat şi în Franţa, Macron a răspuns afirmativ.

”Da, probabil. Însă contextul nostru este foarte diferit şi nu vreau să îmi asum niciun risc”, a declarat Macron.

Preşedintele francez, un susţinător al integrării europene, a adăugat că va lupta pentru a ţine Franţa în Uniunea Europeană, în ipoteza în care ar avea loc un referendum pe tema aprtenenţei Franţei la Blocul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici