Francezul arestat în Bulgaria susţine că avea o "relaţie de afaceri" cu fraţii Kouachi

Francezul Fritz-Joly Joachim, arestat în Bulgaria şi suspectat de legături cu autorii atacului de la Charlie Hebdo, susţine că avea o "relaţie de afaceri" cu fraţii Kouachi şi neagă că ar fi un musulman radical, relatează postul de televiziune France 2, în pagina electronică.

116 afișări
Imaginea articolului Francezul arestat în Bulgaria susţine că avea o "relaţie de afaceri" cu fraţii Kouachi

Francezul arestat în Bulgaria susţine că avea o "relaţie de afaceri" cu fraţii Kouachi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fritz-Joly Joachim, acuzat de soţia sa că l-a răpit pe fiul lor pentru a-l duce în Siria, a fost arestat la 1 ianuarie la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia. Aflat în închisoare în Bulgaria, acest francez în vârstă de 29 de ani este vizat de un mandat de extrădare. El este suspectat de legături cu Cherif Kouachi, unul dintre autorii atentatului împotriva Charlie Hebdo.

Într-un interviu acordat France 2, Fritz-Joly Joachim nu neagă că îi cunoştea pe fraţii Kouachi, cu care se întâlnea de când avea 18 ani, dar afirmă că "era o relaţie de afaceri". "Vindeam haine, încălţăminte, era o relaţie comercială", explică el, adăugând că nu a mai avut contact cu aceştia din luna iulie, cu excepţia a două sau trei discuţii telefonice. "Am aflat că (Cherif) este bolnav, am încercat să aflu veşti despre el, nimic mai mult", a precizat el.

Fritz-Joly Joachim susţine că nu era "la curent" cu proiectele teroriste ale celor doi şi neagă că ar fi intenţionat să meargă în Siria. De asemenea, el se declară musulman, dar unul mai "indolent". "Comit păcate, nu sunt printre cei drepţi, fac chiar lucruri pe care religia nu îmi dă voie să le fac. Nu sunt (radical)", adaugă el.

Bărbatul susţine că nu a remarcat radicalizarea fraţilor Kouachi. "Pentru mine, fraţii Kouachi erau simpli musulmani", explică el, declarându-se şocat de "toate aceste crime".

Fritz-Joly Joachim susţine că nu citeşte Charlie Hebdo, deoarece "este vorba despre politică" şi nu îl interesează. "Dar dacă vor să caricaturizeze unele religii, atunci să le caricaturizeze pe toate".

Acum "suntem priviţi ca terorişti. Doar pentru că am frecventat nişte persoane (...), asta e, sunt terorist, dar atunci toată lumea este teroristă", declară el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici