Franco Frattini se declară iritat de limbajul corporal al lui Nicolas Sarkozy - VIDEO

Ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, s-a declarat "iritat" de zâmbetele afişate de preşedintele francez când a fost întrebat despre finanţele publice ale Italiei, în timpul summitului european de duminică, într-un interviu pentru un cotidian german.

334 afișări
Imaginea articolului Franco Frattini se declară iritat de limbajul corporal al lui Nicolas Sarkozy - VIDEO

Franco Frattini se declară iritat de limbajul corporal al lui Nicolas Sarkozy

"Limbajul corporal al preşedintelui (Nicolas) Sarkozy m-a iritat", a declarat Frattini pentru ediţia de vineri a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Cancelarul (german) s-a simţit de asemenea, evident, stânjenită", a continuat ministrul italian.

Duminică, în cursul unei conferinţe de presă, Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Sarkozy au început să râdă când au fost întrebaţi dacă Silvio Berlusconi le-a oferit asigurări că Italia va reduce deficitul.

Scena, filmată în direct, a fost difuzată şi comentată pe larg în Italia, unde a fost considerată o umilire.

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat miercuri că a obţinut scuze din partea cancelarului german Angela Merkel pentru comportamentul său la summitul european de duminică, fapt dezminţit sec de purtătorul de cuvânt al acesteia.

În opinia lui Frattini, atitudinea preşedintelui francez se datorează nemulţumirii Franţei faţă de refuzul italianului Lorenzo Bini Smaghi de a demisiona din conducerea Băncii Centrale Europene (BCE) pentru a lăsa locul unui francez.

Odată cu plecarea la 31 octombrie a lui Jean-Claude Trichet de la preşedinţia BCE şi sosirea în locul său a italianului Mario Draghi, Franţa nu va mai avea nici un reprezentant în această instituţie, în timp ce Italia va avea doi.

"Sper că Smaghi se va dovedi responsabil, din proprie voinţă evident. Dar scena lui Sarkozy nu este normală", a apreciat ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici