Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia franceză, denunţă drept "fantezii" afirmaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile din Franţa

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia franceză, a declarat că afirmaţiile privind presupusele imixtiuni ruse în scrutinul din Franţa sunt "fanteziste", după ce şeful Comisiei pentru Informaţii din Senatul american a avertizat în legătură cu acest aspect, notează Reuters.

354 afișări
Imaginea articolului Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia franceză, denunţă drept "fantezii" afirmaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile din Franţa

Francois Fillon, candidatul Partidului Republicanii la preşedinţia franceză, denunţă drept "fantezii" afirmaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile din Franţa

"Trebuie să evităm aceste fantezii", a declarat Fillon cu ocazia prezentării unui program de securitate care ar face o prioritate din înfrângerea "totalitarismului islamic".

"Sunt destule imixtiuni nedorite în această campanie electorală încât nu avem nevoie să căutăm şi în Rusia. Suntem destul de capabili noi singuri", a adăugat politicianul francez.

Fillon, inclupat pentru angajarea fictivă a unor rude apropiate ca asistenţi, afirmă că este ţinta unui complot orchestrat de Guvernul francez şi preşedintele Francois Hollande.

Fillon, care a fost criticat pentru atitudinea mai puţin dură faţă de Moscova comparativ cu actualul guvern socialist, a declarat că Rusia nu este cea mai mare ameninţare la adresa Franţei şi nici nu ar trebui considerată astfel.

Richard Burr, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Senatul american, avertizează că Rusia este în mod activ implicată în scrutinul prezidenţial din Franţa, adăugând că Moscova ar potenţialul de a "perturba echilibrul" alegerilor din Europa, putând înclina rezultatul în favoarea unui candidat.

"Cred este destul de cert pentru toată lumea că ruşii sunt în mod activ implicaţi în alegerile din Franţa", a declarat republicanul Richard Burr, care conduce ancheta Senatului în legătura cu presupusele imixtiuni ale Moscovei în cursul campaniei pentru preşedinţia Statelor Unite.

Luna trecută, candidatul proeuropean Emmanuel Macron a acuzat Rusia că încearcă să-l discrediteze prin răspândirea de zvonuri false prin intermediul instituţiilor media controlate de Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici