Francois Hollande denunţă intervenţia inacceptabilă a Iranului în Siria

Preşedintele francez Francois Hollande a denunţat marţi intervenţia "inacceptabilă" a Iranului în Siria, în cadrul unei conferinţe de presă din timpul Adunării generale a ONU de la New York.

1822 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande denunţă intervenţia inacceptabilă a Iranului în Siria

Francois Hollande denunţă intervenţia "inacceptabilă" a Iranului în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este clar că avem toate dovezile că Iranul intervine prin mijloace umane şi materiale în Siria şi este inacceptabil", a declarat Hollande.

Generalul iranian Mohammad Ali Jafari, comandant al Gardienilor revoluţionari (Pasdaran), a declarat la 16 septembrie că forţele Pasdaran se aflau în Siria şi Liban în rolul de "consilieri", declaraţii dezminţite ulterior de ministrul iranian al Afacerilor Externe.

De asemenea, Statele Unite au solicitat în repetate rânduri Irakului să inspecteze avioanele iraniene care îi survolează teritoriul, pe care le suspectează că transportă arme pentru regimul sirian.

Evocând o posibilă răspândire a conflictului sirian în Liban, Hollande a subliniat intenţia franceză ca "Libanul să fie protejat pe cât posibil".

"Ar putea exista interese din partea regimului sirian să destabilizeze Libanul", a apreciat acesta. "Pentru moment, nu a fost cazul", a adăugat el, asigurând că susţine "eforturile" preşedintelui şi premierului Libanului pentru a conserva stabilitatea ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici