Francois Hollande şi Angela Merkel propun măsuri "unitare" la nivelul UE în materie de imigraţie

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au cerut, luni, un "răspuns unitar" al Europei la criza imigranţilor, informează site-ul cotidianului Le Parisien.

335 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande şi Angela Merkel propun măsuri "unitare" la nivelul UE în materie de imigraţie

Francois Hollande şi Angela Merkel propun măsuri "unitare" la nivelul UE în materie de imigraţie

"Trebuie să creăm un răspuns unitar în materie de azil. Avem de-a face cu o situaţie care probabil va dura", a declarat Francois Hollande după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel.

"Franţa şi Germania sunt solidare; este necesară o repartizare echitabilă a refugiaţilor în întreaga Europă. Trebuie să avem un sistem unitar privind dreptul la azil", a subliniat Hollande.

"Uniunea Europeană are, în general, aceleaşi norme în materie de drept de azil, toate ţările trebuie să aplice sistemul cât mai curând", a spus, la rândul său, Angela Merkel, cerând revizuirea statutului privind dreptul la azil al imigranţilor din Albania şi Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici