Franţa a iniţiat evacuarea personalului din Sudan / Vor fi repatriaţi şi alţi cetăţeni europeni

Militari din Franţa au iniţiat, duminică, evacuarea cetăţenilor francezi din Sudan, urmând să fie preluaţi şi cetăţeni ai altor state europene, afirmă surse politice de la Paris citate de cotidianul Le Monde.

312 afișări
Imaginea articolului Franţa a iniţiat evacuarea personalului din Sudan / Vor fi repatriaţi şi alţi cetăţeni europeni

"Duminică dimineaţă, a fost iniţiată operaţiunea de evacuare rapidă" a cetăţenilor francezi şi a personalului diplomatic. "Vor fi evacuaţi şi alţi cetăţeni europeni sau din state aliate", a afirmat un oficial din cadrul Ministerului francez de Externe.

În Sudan, sunt aproximativ 250 de cetăţeni francezi. Nu este clar câţi sunt angajaţi ai misiunilor diplomatice.

Şi Turcia a anunţat lansarea operaţiunilor de evacuare a celor aproximativ 600 de cetăţeni aflaţi pe teritoriul Sudanului.

Conform unui oficial american, preşedintele Joseph Biden a ordonat evacuarea personalului diplomatic din Sudan şi închiderea Ambasadei SUA. Operaţiunea specială s-a derulat duminică dimineaţă, fiind evacuaţi aproximativ 100 de cetăţeni americani.

Confruntările armate dintre serviciile de securitate sudaneze subordonate preşedintelui de facto Abdel Fattah al-Burhan şi grupul paramilitar Forţele de Susţinere Rapidă (RSF), condus de Mohamed Hamdan Dagalo, fost vicepreşedinte al Consiliului Militar de Tranziţie, s-au soldat cu cel puţin 420 morţi şi peste 3.700 de răniţi, potrivit bilanţului agenţiilor ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici