Franţa anunţă că şansele pentru un Brexit fără acord au crescut „foarte brusc”

Administraţia Prezidenţială de la Paris a anunţat vineri într-un comunicat de presă că riscul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără niciun acord a crescut „foarte brusc” după ce Parlamentul a respins pentru a treia oară proiectul de Acord al Theresei May.

672 afișări
Imaginea articolului Franţa anunţă că şansele pentru un Brexit fără acord au crescut „foarte brusc”

Franţa anunţă că şansele pentru un Brexit fără acord au crescut „foarte brusc”

„Franţa este bine pregătită (pentru o ieşire fără acord) şi îşi va accelera pregătirile pentru un astfel de scenariu”, se mai arată în comunicat. De asemenea, Administraţia Macron a mai anunţat că Marea Britanie va trebui acum să vină cu un plan alternativ, fie că este vorba de noi alegeri, un nou referendum sau o propunere de uniune vamală. În caz contrar, ţara va părăsi Uniunea Europeană fără acord.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană, informează presa britanică.

Moţiunea propusă de premierul Theresa May privind aprobarea Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost respinsă de Camera Comunelor cu un raport de voturi de 344 la 286, conform Sky News.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici