Franţa cere anchetarea Rusiei pentru posibile crime de război în Siria

Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, a anunţat luni că va cere Curţii Penale Internaţionale să ancheteze posibile crime de război comise de Rusia în Siria, scrie The Associated Press online.

2133 afișări
Imaginea articolului Franţa cere anchetarea Rusiei pentru posibile crime de război în Siria

Franţa cere anchetarea Rusiei pentru posibile crime de război în Siria

"Nu suntem de acord cu ceea ce Rusia face, bombardând Alepul. Mai mult ca oricând, Franţa este decisă să salveze populaţia din Alep," a declarat Ayrault.

Oficialul francez a declarat că ancheta depinde de rolul Moscovei în ofensiva aeriană ce vizează zona controlată de rebeli în oraşul sirian Alep.

Sâmbătă, Rusia a blocat o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, propusă de Spania şi Franţa, care prevedea încetarea ostilităţilor.

Acuzaţii similare privind posibilitatea unor crime de război comise de forţele ruse în Siria au fost anterior formulate şi de secretarul american de Stat, John Kerry.

Ayrault a mai declarat că, în funcţie de situaţia din Alep, preşedintele Francois Hollande va decide dacă se va întâlni sau nu cu omologul său rus, Vladimir Putin, care este programat să ajungă la Paris pe data de 19 octombrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici