Franţa cere Uniunii Europene o reacţie fermă dacă Israelul anexează zone din Cisiordania

Franţa îndeamnă statele partenere în cadrul Uniunii Europene să analizeze posibilitatea de a ameninţa Israelul cu o reacţie dură dacă va aplica planul de anexare a unor zone din Cisiordania, afirmă diplomaţi UE citaţi de agenţia de presă Reuters.

2427 afișări
Imaginea articolului Franţa cere Uniunii Europene o reacţie fermă dacă Israelul anexează zone din Cisiordania

Franţa cere Uniunii Europene o reacţie fermă dacă Israelul anexează zone din Cisiordania

Belgia, Irlanda şi Luxemburg vor să discute în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe din statele UE, programată vineri, despre posibilitatea unor măsuri punitive de ordin economic contra Israelului, au precizat diplomaţii, deşi orice decizie va necesita un vot unanim.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat că noul guvern pe care îl va conduce va iniţia în iulie discuţii referitoare la extinderea suveranităţii israeliene asupra coloniilor evreieşti şi Văii Iordanului, zone situate în Cisiordania. Ideile sunt conţinute şi în planul de pace pentru conflictul israelo-palestinian elaborat de Administraţia Donald Trump.

Liderii palestinieni au condamnat vehement planul Israelului de extindere a controlului asupra zonelor din Cisiordania anexate în războiul din 1967.

Toate ţările UE ar trebui să accepte o reacţie dură faţă de Israel, iar demersul poate fi blocat de aliaţi ai statului evreu precum Ungaria şi Cehia.

Un purtător de cuvânt al UE a refuzat să facă vreun comentariu specific pe tema planului de reacţie, dar a subliniat că "anexarea intră în contradicţie cu legislaţia internaţională, iar dacă va continua, Uniunea Europeană va acţiona în mod corespunzător".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
israel,
cisiordania

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici