Franţa condamnă testul balistic spaţial efectuat de Iran

Administraţia Emmanuel Macron a condamnat, vineri, testul balistic spaţial efectuat de Iran, catalogând drept "regretabilă" acţiunea, care intervine în contextul negocierilor de la Viena pe tema relansării Acordului nuclerar din 2015, informează publicaţia La Tribune.

588 afișări
Imaginea articolului Franţa condamnă testul balistic spaţial efectuat de Iran

Sursa foto: Profimedia

Ministerul de Externe de la Paris a transmis că testul efectuat de Iran intră în contradicţie cu prevederile Rezoluţiei 2.231 a Consiliului de Securitate ONU.

"Aceste activităţi sunt cu atât mai regretabile cu cât intervin în momentul în care înregistrăm progrese în negocierile nucleare de la Viena", subliniază Quai d'Orsay.

Administraţia de la Teheran a anunţat, joi, lansarea în spaţiu a unei rachete care a transportat trei dispozitive de cercetare.

Activităţile spaţiale iraniene generează preocupări la Washington privind dezvoltarea unui program balistic avansat, care ar putea fi utilizat în combinaţie cu programul nuclear. În trecut, Statele Unite au criticat testele spaţiale efectuate de Iran.

Iranul, suspectat că vrea să fabrice arme atomice, a reluat recent negocierile cu marile puteri, inclusiv cu Statele Unite, pe tema relansării Acordului nuclear din 2015.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici