Franţa insistă ca Statele Unite să prelungească operaţiunile de evacuare din Afganistan

  • Administraţia Emmanuel Macron insistă ca Statele Unite să prelungească operaţiunile de evacuare din Afganistan.
  • Palatul Élysée: „Ceea ce le transmitem americanilor este, în mod evident, să ne ofere timpul maxim pentru continuarea operaţiunilor".
367 afișări
Imaginea articolului Franţa insistă ca Statele Unite să prelungească operaţiunile de evacuare din Afganistan

Franţa insistă ca Statele Unite să prelungească operaţiunile de evacuare din Afganistan

Administraţia Emmanuel Macron a insistat, marţi seară, după reuniunea G7, pentru prelungirea operaţiunilor de evacuare din Afganistan dincolo de data-limită de 31 august, admiţând însă că decizia aparţine Statelor Unite.

„Depindem de Statele Unite. Ceea ce le transmitem americanilor este, în mod evident, să ne ofere timpul maxim pentru continuarea operaţiunilor", a declarat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Franţei, citat de CNN.

Conform Palatului Élysée, la summitul Grupului ţărilor puternic industrializate (G7), Franţa a formulat preocupări asupra evacuărilor şi situaţiei umanitare din Afganistan, asupra viitorului procesului politic şi asupra riscurilor generate de preluarea puterii de către talibani.

Franţa consideră că este necesară prelungirea după data de 31 august a operaţiunilor de evacuare din Afganistan, a afirmat luni ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, exprimând preocupare privind termenul-limită stabilit de Statele Unite.

La rândul său, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat marţi seară că operaţiunile de evacuare vor continua "în mod unitar" cât timp vor dori Statele Unite. „Trebuie să subliniez că Statele Unite au rolul de conducere în această situaţie. Fără Statele Unite, nu putem continua evacuările, acest lucru trebuie să fie foarte clar", a declarat Angela Merkel.

CITEŞTE ŞI: Boris Johnson, după summitul G7: „Am stabilit abordarea în relaţia cu Mişcarea talibanilor afgani”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici