Franţa investeşte în şase reactoare nucleare de ultimă generaţie. Decizia îi supără pe germani

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat astăzi că Franţa va construi şase reactoare nucleare de nouă generaţie (aşa-numitele EPR2), luând în considerare, pe viitor, construirea a încă opt reactoare.

6895 afișări
Imaginea articolului Franţa investeşte în şase reactoare nucleare de ultimă generaţie. Decizia îi supără pe germani

„Vremea renaşterii nucleare a venit”, a spus Macron astăzi la Belfort, într-un discurs care a subliniat politica energetică a Franţei pentru 2050, notează Politico.

Preşedintele francez a precizat că gigantul energetic de stat EDF va primi „zeci de miliarde de euro” pentru a construi noi reactoare şi că primul ar trebui să fie operaţional până în 2035.

Totodată, acesta a mai subliniat că Franţa nu va închide niciunul dintre reactoarele sale existente, cu excepţia cazului în care intervin nişte „motive de siguranţă” şi a anunţat crearea unui nou organism interministerial însărcinat cu monitorizarea implementării planului.

Înainte de a anunţa noi investiţii nucleare, Macron a insistat că acestea ar trebui să fie complementare investiţiilor sporite în surse de energie regenerabilă.

Franţa a sprijinit puternic dezvoltarea industriei nucleare în ultimele patru decenii, stârnind supărarea vecinilor de graniţă. Germania a renunţat treptat la energia nucleară, având preocupările de mediu şi de siguranţă în centrul raţionamentului său.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici