Franţa l-a ucis pe liderul al-Qaeda din nordul Africii. Un important membru ISIS a fost capturat

Franţa spune că l-a ucis pe liderul al-Qaeda din Africa de Nord, Abdelmalek Droukdel într-o operaţiune în Mali, relatează BBC.

2980 afișări
Imaginea articolului Franţa l-a ucis pe liderul al-Qaeda din nordul Africii. Un important membru ISIS a fost capturat

Franţa l-a ucis pe liderul al-Qaeda din Africa de N. Un important membru ISIS a fost capturat

Ministrul Apărării, Florence Parly a precizat că Droukdel alături de membri din cercul său au fost ucişi în nordul ţării. Forţele franceze au capturat şi un important membru al ISIS într-o operaţiune în Mali.

"Forţele noastre în cooperare cu partenerii din Sahel vor continua să vâneze teroriştii fără oprire", a precizat Florence Parly.

Abdelmalik Doukdel s-a născut în anii 40. A luptat cu sovieticii în Afghanistan şi l-a avut ca mentor pe fostul lider al-Qaeda din Irak, Abu Musab. Sub conducerea sa, organizaţia teroristă a orchestrat un număr mare de atacuri sângeroase printre care se numără şi asaltul unui hotel din Burkina Faso ce a dus la uciderea a 30 de oameni şi rănirea a 150.

În 2012 el a fost condamnat în lipsă la moarte de un tribunal din Algeria după trei atacuri cu bombă în aprilie 2007 ce au dus la moartea a 22 de oameni şi rănirea a peste 200.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici