Franţa, Marea Britanie şi Germania, preocupate de escaladarea tensiunilor în zona Golfului Persic. Avertismentul legat de Acordul atomic cu Iranul

Franţa, Marea Britanie şi Germania s-au declarat duminică preocupate de escaladarea tensiunilor în regiunea Golfului Persic, avertizând că există riscul ca Acordul atomic cu Iranul să se năruiască, informează cotidianul The New York Times.

641 afișări
Imaginea articolului Franţa, Marea Britanie şi Germania, preocupate de escaladarea tensiunilor în zona Golfului Persic. Avertismentul legat de Acordul atomic cu Iranul

Franţa, Marea Britanie şi Germania, preocupate de escaladarea tensiunilor în zona Golfului Persic. Avertismentul legat de Acordul atomic cu Iranul

"Riscurile sunt de aşa natură încât este necesar ca toate părţile implicate să ia o pauză şi să ia în considerarea consecinţele posibile ale acţiunilor lor", se afirmă într-un comunicat comun al celor trei puteri europene.

"Credem că a venit timpul să acţionăm în mod responsabil şi să căutăm căi pentru a stopa escaladarea tensiunilor şi pentru a relua dialogul", potrivit comunicatului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. În replică, regimul de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Taguri:
iran,
nuclear,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici