Franţa şi Germania vor trimite drone în Ucraina pentru a monitoriza respectarea armistiţiului

Berlinul şi Parisul vor trimite "în următoarele zile" avioane fără pilot pentru a monitoriza implementarea armistiţiului în estul Ucrainei, a anunţat duminică ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian.

264 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania vor trimite drone în Ucraina pentru a monitoriza respectarea armistiţiului

Franţa şi Germania vor trimite drone în Ucraina pentru a monitoriza respectarea armistiţiului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului francez, armistiţiul din Ucraina este respectat, "cu excepţia oraşului Doneţk".

"Trebuie să facem tot posibilul pentru respectarea armistiţiului şi a zonei-tampon", a declarat el.

"Germanii şi francezii au iniţiat discuţii cu OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) cu privire la măsurile care pot fi luate pentru respectarea armistiţiului", a precizat Le Drian.

"Dorim să contribuim la menţinerea acordului de încetare a focului şi în acest scop vom trimite în următoarele zile avioane fără pilot" în Ucraina, a afirmat ministrul.

Anterior, Germania a anunţat că intenţionează să trimită 200 de soldaţi în Ucraina pentru a asigura securitatea misiunii OSCE.

OSCE este responsabilă cu supravegherea armistiţiului în Ucraina şi are o misiune de monitorizare în estul ţării, afectat de un conflict armat între forţele armate şi separatiştii susţinuţi de Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici