Franţa şi Polonia presează Germania să trimită tancuri Leopard în Ucraina

Dacă Germania cedează şi trimite tancuri Leopard, este probabil ca şi alte ţări membre NATO să o facă, transmite Politico.

489 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Polonia presează Germania să trimită tancuri Leopard în Ucraina

Hepta (Sursă FOTO)

La mai puţin de o săptămână după ce Germania a acceptat în sfârşit să furnizeze Ucrainei vehicule de luptă ale infanteriei Marder, se face presiune asupra guvernului de la Berlin pentru a-l intensifica să livreze tancuri moderne de luptă. 

Franţa şi Polonia forţează cea mai mare economie a UE să echipeze Kievul cu puternicul său tanc Leopard 2, în timp ce Marea Britanie se gândeşte să trimită aproximativ zece tancuri Challenger 2 în Ucraina. Dacă Marea Britanie ar face acest lucru, i-ar fi mult mai greu pentru Germania să se ascundă în spatele argumentului său actual că nu vrea să acţioneze singur în trimiterea de arme grele.

La aproape un an de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, analiştii militari occidentali se tem că Moscova va lansa o nouă ofensivă în săptămânile sau lunile următoare, profitând de epuizarea rezervelor de muniţie ale Kievului, transmite POLITICO

Furnizarea tancurilor occidentale moderne, cum ar fi Leopard 2, ar fi un mare impuls pentru armata Ucrainei, deoarece aliaţii Kievului au fost până acum dispuşi să trimită doar tancuri mai vechi din epoca sovietică care se aflau încă în stocurile ţărilor din Europa de Est, precum şi alte sisteme de arme precum obuziere şi apărare antiaeriană.

Presiuni similare vin din partea Poloniei, care doreşte să formeze o coaliţie largă între partenerii occidentali pentru a transfera tancuri Leopard Ucrainei.

„Încurajăm alte ţări să formeze o coaliţie largă pentru transferul de tancuri mai moderne în Ucraina, cum ar fi tancurile Leopard”, a declarat luni adjunctul ministrului de externe Paweł Jabłoński la postul public polonez.

Germania, Spania, Polonia, Grecia, Danemarca şi Finlanda se numără printre numeroasele ţări care folosesc deja Leopard 2 de aproximativ 60 de tone, care este echipat cu un tun de 120 de milimetri, precum şi cu un sistem de apărare şi armură de ultimă generaţie.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici