Franţa spune că Rusia a încercat să-i însceneze gropi comune în Mali / Mercenari ruşi au îngropat zeci de cadavre într-o groapă în apropriere de o fostă bază franceză

Mercenari ruşi, probabil cu Grupul Wagner, au îngropat zeci de cadavre într-o groapă comună la aproximativ 3,5 km est de fosta bază militară franceză Gossi din Mali, cu scopul de a acuza Franţa, a declarat un ofiţer militar francez pentru The Associated Press.

43856 afișări
Imaginea articolului Franţa spune că Rusia a încercat să-i însceneze gropi comune în Mali / Mercenari ruşi au îngropat zeci de cadavre într-o groapă în apropriere de o fostă bază franceză

Franţa spune că Rusia ar fi încercat să-i însceneze gropi comune în Mali / Mercenari ruşi au îngropat zeci de cadavre într-o groapă în apropriere de o fostă bază franceză

Armata franceză a difuzat imagini video în care se vede ceea ce par a fi 10 soldaţi caucazieni care acoperă cadavrele cu nisip.

Franţa a predat marţi baza de la Gossi forţelor din Mali. Mai târziu în acea zi, un "senzor a observat mai mulţi indivizi caucazieni, cel mai probabil aparţinând Grupului Wagner".

Conturi false de pe reţelele de socializare legate de Rusia sau create de Wagner au postat tweet-uri cu imagini ale cadavrelor, acuzând Franţa, a declarat ofiţerul francez. Nu este clar de unde au venit cadavrele.

Franţa a anunţat în februarie că va retrage trupele pe care le avea în Mali din 2013, când au sosit pentru a lupta împotriva rebelilor jihadişti. Junta militară aflată la putere în Mali a decis să angajeze mercenari ai Grupului Wagner, exacerbând tensiunile cu armata franceză, relatează AP.

Rida Lyammouri, cercetător senior la Policy Center for the New South din Maroc, a declarat că înregistrarea video aeriană este "o mare victorie pentru Franţa, care se confruntă cu momente dificile în ceea ce priveşte reputaţia sa în Mali" şi "va pune şi mai mult junta din Mali în conflict cu comunitatea internaţională", deoarece armata din Mali trebuie să fi fost la curent cu activităţile Grupului Wagner. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici