Franţa suspendă acordul cu Italia privind migranţii din cauza scandalului Ocean Viking

Franţa a suspendat planul de a prelua 3.500 de refugiaţi aflaţi în Italia, după ce Roma a refuzat acostarea navei Ocean Viking, cu 234 de migranţi la bord.

1420 afișări
Imaginea articolului Franţa suspendă acordul cu Italia privind migranţii din cauza scandalului Ocean Viking

Franţa suspendă acordul cu Italia privind migranţii din cauza scandalului Ocean Viking

Tensiunile dintre cei doi vecini au escaladat de când noul guvern italian a interzis navei Ocean Viking să acosteze cu peste 230 de migranţi.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a denunţat "comportamentul inacceptabil" al Italiei.

Darmanin a avertizat asupra "consecinţelor extrem de grave pentru relaţiile noastre bilaterale" cu Italia. Pentru început, Franţa nu va primi 3.500 de refugiaţi pe care convenise anterior cu Italia să îi primească, în semn de protest faţă de acţiunile Romei. De asemenea, el a declarat că Franţa va lua măsuri pentru a întări controalele la graniţa cu Italia. anunţă BBC.

Guvernul de dreapta al Italiei a ajuns la putere luna trecută sub conducerea Giorgia Meloni, care înainte de a deveni prim-ministru a promis să blocheze ambarcaţiunile cu migranţi care încearcă să părăsească Africa de Nord pentru a ajunge în Italia.

Ocean Viking a fost una dintre cele patru nave umanitare care au plecat spre Italia cu un total de peste 500 de migranţi salvaţi în Mediterana.

Franţa a anunţat anterior că va primi în mod „excepţional” Ocean Viking. Nava urmează să sosească vineri în portul francez Toulon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici