Franţa trimite portelicopterul pentru a sprijini spitalele din Gaza

Portelicopterul amfibie Tonnerre se îndrepta joi spre estul Mediteranei pentru a sprijini spitalele din Gaza, care se luptă să facă faţă numărului mare de victime ale atacurilor aeriene israeliene, în condiţiile în care combustibilul şi proviziile medicale sunt insuficiente, scrie Reuters.

472 afișări
Imaginea articolului Franţa trimite portelicopterul pentru a sprijini spitalele din Gaza

Franţa trimite portelicopterul pentru a sprijini spitalele din Gaza

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că trimite portelicopterul pentru a-i ajuta pe locuitorii din Gaza să aibă acces la medicamente şi îngrijire.

Israelul bombardează Fâşia Gaza de la atacul Hamas asupra comunităţilor israeliene din 7 octombrie. În atac ar fi murit aproximativ 1.400 de persoane. Ministerul Sănătăţii din Gaza spune că peste 7.000 de palestinieni au fost ucişi în atacurile aeriene şi alte mii au fost răniţi.

Ministerul francez al Apărării a descris joi rolul navei de război de 199 de metri ca fiind unul de sprijin umanitar, dar nu a fost clar dacă acest lucru însemna livrarea de provizii medicale în Fâşia Gaza sau, de asemenea, tratarea palestinienilor răniţi la bord.

„Condiţiile [pentru furnizarea de sprijin umanitar] nu au fost încă stabilite. Ideea este mai întâi de a ajunge în zonă şi apoi de a furniza cât mai mult ajutor posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al Statului Major al Apărării.

Desfăşurarea navei Tonnerre a avut loc în momentul în care liderii UE erau pe punctul de a solicita crearea unor coridoare umanitare pentru intrarea şi ieşirea din Gaza şi o pauză în bombardamente pentru a permite accesul ajutoarelor.

Capabil să transporte elicoptere militare, tancuri şi vehicule amfibii, Tonnerre poate servi, de asemenea, ca spital plutitor cu zeci de paturi, o unitate de raze X şi două unităţi chirurgicale, potrivit site-ului ministerului.

Tonnerre s-a desfăşurat în Corsica în timpul pandemiei COVID-19 pentru a evacua civili bolnavi şi a fost trimis anterior în teritoriile franceze din Caraibe lovite de uragane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici