Franţa va furniza Poloniei doi sateliţi militari

Franţa va livra Poloniei doi sateliţi de observaţie, în baza unui contract semnat marţi, a declarat Sebastien Lecornu, ministrul francez al Forţelor Armate, citat de agenţia Reuters.

994 afișări
Imaginea articolului Franţa va furniza Poloniei doi sateliţi militari

Sursa foto: Twitter/Sebastien Lecornu

"În cursul deplasării la Varşovia, după întâlnirea cu ministrul Apărării, Mariusz Błaszczak, Franţa şi Polonia au semnat un acord privind vânzarea a doi sateliţi francezi de observaţie. Acest contract reflectă încrederea Poloniei în tehnologia noastră şi în industria franceză", a declarat Sebastien Lecornu, prin Twitter, în cursul vizitei.

Potrivit Agenţiei poloneze pentru Armament, valoarea contractului este de 575 de milioane de euro, iar sateliţii produşi de compania Airbus Defence & Space ar urma să fie lansaţi în spaţiu în anul 2027.

"O zi importantă pentru armata poloneză. Am aprobat un contract pentru furnizarea a doi sateliţi de observaţie şi a unei staţii specifice. Această investiţie în tehnologii moderne constituie o suplimentare semnificativă a capabilităţilor forţelor armate poloneze în domeniul colectării de date prin sisteme de recunoaştere", a declarat, la rândul său, Mariusz Blaszczak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici