Franţa va furniza Ucrainei sute de vehicule blindate şi rachete Aster

Franţa va livra Ucrainei „sute” de vehicule blindate şi rachete Aster vechi, dar „încă funcţionale” , ca parte a unui nou pachet de ajutor pentru Kiev în războiul său împotriva Rusiei, potrivit ministrului Apărării, Sébastien Lecornu, relatează Le Monde

1180 afișări
Imaginea articolului Franţa va furniza Ucrainei sute de vehicule blindate şi rachete Aster

Franţa va furniza Ucrainei sute de vehicule blindate şi rachete Aster

„Pentru a menţine o linie de front atât de mare, armata ucraineană are nevoie, de exemplu, de vehiculele noastre blindate frontale (VAB): aceasta este absolut esenţială pentru mobilitatea trupelor ”, a explicat Lecornu într-un interviu pentru The Tribune, publicat sâmbătă seara.

„Acest echipament vechi, încă funcţional, va putea beneficia direct Ucraina în cantităţi semnificative. Putem vorbi despre sute dintre ele pentru 2024 şi începutul lui 2025 ”, a adăugat el.

Transportoarele blindate VAB, vechi de peste 40 de ani, sunt înlocuite în armata franceză de vehiculele blindate Griffon de nouă generaţie.

Răspunzând solicitărilor din partea Kievului de a-şi consolida capacităţile de apărare antiaeriană, Paris va „debloca şi un nou lot de rachete Aster 30” pentru dispozitivul SAMP/T MAMBA, echivalentul american Patriot. „De asemenea, dezvoltăm muniţii operate de la distanţă într-un timp foarte scurt, pentru a le livra ucrainenilor în această vară ”, a adăugat ministrul.

Parisul ordonă industriei franceze de apărare să producă din ce în ce mai rapid pentru a satisface nevoile armatei sale şi pentru a asigura sprijin pe termen lung pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici