Fratele Papei Benedict recunoaşte că şi-a pălmuit elevii

Georg Ratzinger, fratele Papei Benedict al XVI-lea, susţine că nu avea cunoştinţă de abuzurile sexuale din instituţiile de învăţământ catolice, recunoscând însă că a pălmuit elevi când era şeful corului catolic german Regensburger Domspatzen, relatează ediţia online a ziarului The Times.

25 afișări
Imaginea articolului Fratele Papei Benedict recunoaşte că şi-a pălmuit elevii

Georg Ratzinger, fratele Papei Benedict al XVI-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Georg Ratzinger a condus corul catolic de băieţi Regensburger Domspatzen timp de 30 de ani, până în 1994. Şcoala unde îşi desfăşoară activitatea corul este în centrul unui scandal privind abuzuri sexuale.

Într-un interviu acordat ziarului catolic Passauer Neue Presse, monseniorul Ratzinger, 86 de ani, a declarat că nu avea cunoştinţă de abuzurile sexuale, recunoscând însă că elevii erau pedepsiţi drastic. "Chiar şi eu îi pălmuiam, dar întotdeauna îmi părea rău", afirmă fratele Suveranului Pontif.

Monseniorul Ratzinger a declarat că deşi conducerea corului era "întotdeauna o bucurie", era de multe ori supărat când lucrurile nu mergeau bine la repetiţii.

"Tragerea copiilor de urechi era un răspuns standard dacă nu învăţau sau nu se comportau aşa cum trebuia. Cu toate acestea, am fost fericit când în 1980 pedepsele corporale au fost interzise prin lege", precizează Georg Ratzinger cerându-le iertare elevilor pe care i-a pălmuit.

Instituţiile de învăţământ catolice din Germania, precum şi cele din SUA şi Irlanda, sunt în centrul unor scandaluri referitoare la abuzuri fizice şi sexuale.

Vaticanul a condamnat abuzurile comise de membri ai clerului, subliniind că autorităţile catolice din Germania, Austria şi Olanda au acţionat imediat după semnalarea acuzaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici