Fratele vitreg al prinţesei Mette-Marit a Norvegiei, printre persoanele ucise pe insula Utoeya

Fratele vitreg al prinţesei Mette-Marit a Norvegiei figurează printre cele 86 de persoane ucise în atacul armat de vineri, care a vizat o reuniune a tineretului laburist pe insula Utoeya, a anunţat Palatul Regal norvegian, confirmând informaţii din presă.

1345 afișări
Imaginea articolului Fratele vitreg al prinţesei Mette-Marit a Norvegiei, printre persoanele ucise pe insula Utoeya

Prinţesa Mette-Marit a Norvegiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trond Berntsen, în vârstă de 51 de ani, poliţist de profesie, dar care nu era de serviciu în momentul faptelor, a încercat să-l oprească pe atacator, Anders Behring Breivik, după ce şi-a dus propriul fiu într-un loc sigur, potrivit ziarului Verdens Gang, care citează martori.

"Dar atacatorul de 32 de ani nu a ezitat nici o secundă în acţiunea sa criminală şi l-a ucis pe poliţistul care nu era înarmat", scrie Verdens Gang.

Potrivit mai multor ziare, Trond Bernsten se afla la Utoeya pentru a asigura securitatea, în calitate de gardă privată, a celor 600 de tineri laburişti reuniţi pe insulă pentru o şcoală de vară.

Purtătoarea de cuvânt a Palatului Regal, Marianne Hagen, a confirmat că Trond Bernsten figura printre victime, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare.

Bernsten era fiul celui de-al doilea soţ al mamei lui Mette-Marit. Aceasta din urmă a devenit prinţesă în 2001, după căsătoria cu prinţul moştenitor Haakon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici