Fraţii Ţarnaev intenţionau să comită atentate şi la New York, după atacul din Boston

Fraţii Tamerlan şi Djokar Ţarnaev discutau despre plasarea unor bombe la New York după comiterea atentatelor din Boston, dar planul lor a fost dejucat în momentul în care au început să fie urmăriţi de poliţie, afirmă surse citate de presa americană.

300 afișări
Imaginea articolului Fraţii Ţarnaev intenţionau să comită atentate şi la New York, după atacul din Boston

Fraţii Ţarnaev intenţionau să comită atentate şi la New York, după atacul din Boston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unei surse citate de Reuters, cei doi fraţi au deturnat o maşină cu tot cu şofer, joia trecută, şi intenţionau să meargă la New York pentru a detona şapte dispozitive explozive.

Dar şoferul luat ostatic a reuşit să scape într-o staţie de alimentare cu carburanţi, iar cei doi fraţi au fugit cu maşina, fiind localizaţi de poliţie.

"Suspecţii intenţionau să detoneze bombele în zona Times Square din New York", a declarat şeful poliţiei, Raymond Kelly.

"Atacatorul care a supravieţuit le-a spus anchetatorilor că următoarea lor ţintă era oraşul New York", a confirmat primarul oraşului, Michael Bloomberg.

Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a murit în schimbul de focuri cu forţele de ordine, iar fratele său, Djokar (în vârstă de 19 ani), este la spital. Cei doi fraţi sunt suspectaţi de comiterea atentatelor de la maratonul din Boston, pe 15 aprilie, incident soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici