Fritzl vrea să fie examinat de mai mulţi psihiatri

Josef Fritzl, austriacul care a avut şapte copii cu fiica sa, pe care a ţinut-o sechestrată 24 de ani, a invitat psihologi şi psihiatri să-l examineze cât mai în detaliu posibil, pentru ca investigatorii să înveţe din cazul lui şi să aplice învăţăturile în cazuri viitoare, potrivit Daily Mail.

9 afișări
Imaginea articolului Fritzl vrea să fie examinat de mai mulţi psihiatri

Fritzl vrea să fie examinat de mai mulţi psihiatri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt conştient că voi petrece foarte mult timp în închisoare. Aş vrea să fiu examinat de cât mai mulţi creatori de profile, psihologi şi psihiatri, de preferat cei mai renumiţi din lume. Ar trebui să privească în adâncimile sufletului meu şi să ia aminte pentru cazuri viitoare", a spus Fritzl într-un interviu pentru o revistă austriacă.

Fritzl va apărea în faţa Curţii pe 16 martie, fiind acuzat de uciderea unui bebeluş care a murit la scurt timp după naştere, viol, privare de libertate şi sclavie.

"Ar fi în interesul ştiinţei să examinăm acest caz unic cât mai în detaliu. Din punct de vedere al medicinei şi criminalisticii, personalitatea lui merită, în mod sigur, să fie examinată", a spus profesorul Reinhardt Haller, un renumit psihiatru austriac.

Între timp, în Austria s-au stârnit controverse din cauza unui serial de televiziune, care va fi difuzat din februarie şi care satirizează povestea lui Fritzl, numindu-se "Casa de oaspeţi a lui Fritzl". Controversatul actor şi regizor Hubert Hubsi Kramar încearcă, prin acest serial, o critică a societăţii din Austria.

Mulţi politicieni şi jurnalişti se opun însă difuzării serialului, considerând că acesta jigneşte victimele austriacului. Kramar, cunoscut pentru faptul că a apărut la Balul din Viena, în 2000, îmbrăcat ca Adolf Hitler, a respins criticile.

Actorul a spus că persoanele care vor interzicerea serialului nu au citit scenariul, care vizează numai criticarea freneziei jurnaliştilor şi a opiniei publice faţă de acest caz, şi nu exploatarea victimelor.

Josef Fritzl, în vârstă de 73 de ani, a recunoscut că şi-a ţinut fiica, Elisabeth, captivă timp de 24 de ani într-un beci, perioadă în care a făcut şapte copii cu aceasta. Totuşi, el nu şi-a recunoscut vina în cazul morţii unui copil de-al său la puţin timp după naştere, al cărui corp neînsufleţit l-ar fi ars într-un cazan din beci.

Citeşte şi:

Un austriac, acuzat că şi-a violat şi sechestrat fiica timp de 24 de ani (Video Pro Tv)

Josef Fritzl ar putea fi judecat înainte de Paşte

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici