FSB „a primit ordin să îl ucidă” pe Evgheni Prigojin, potrivit unui lider ucrainean

Potrivit lui Kyrylo Boudanov, şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), soarta liderului revoltei din Rusia, Evgheni Prigojin, a fost pecetluită: serviciile ruseşti plănuiesc să-l lichideze pe şeful grupului Wagner, la o săptămână după marşul eşuat asupra Moscovei, potrivit TF1.

946 afișări
Imaginea articolului FSB „a primit ordin să îl ucidă” pe Evgheni Prigojin, potrivit unui lider ucrainean

FSB „a primit ordin să îl ucidă” pe Evgheni Prigojin, potrivit unui lider ucrainean

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene (GUR), Kyrylo Boudanov, crede că soarta liderului revoltei a fost pecetluită: serviciile ruseşti plănuiesc să-l lichideze pe şeful grupului Wagner, la o săptămână după marşul eşuat asupra Moscovei.

„Ştim că sarcina de a-l ucide pe Prigojin a fost încredinţată FSB-ului”, a declarat el într-un interviu preluat de ministrul ucrainean al Apărării. „Vor putea ei să reuşească? Timpul va spune. În orice caz, toate potenţialele tentative de asasinat nu vor fi rapide. Vor avea nevoie de ceva timp pentru a-şi dezvolta abordările respective şi pentru a ajunge la un stadiu în care să fie pregătiţi pentru o operaţiune la scară largă. Dar vreau să subliniez că aceasta este o mare întrebare deschisă. Vor fi capabili să facă acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?”, se întreabă Boudanov.

Aceste zvonuri privind un posibil asasinat al liderului Wagner nu sunt primele care apar. Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, care l-a primit pe Evgheni Prigojin după tentativa de rebeliune a acestuia, a dar asigurări marţi că a discutat cu omologul său rus.

„I-am spus lui Putin: putem să-l împuşcăm, nu este o problemă. Fie la prima încercare, fie la a doua. Dar eu am spus: nu o faceţi”, a declarat Lukaşenko în faţa unor oficiali belaruşi, potrivit unei înregistrări video difuzate de canalul Telegram apropiat preşedinţiei, Pool Pervogo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici