FSB: Agenţi de frontieră ruşi, arestaţi în Ucraina, după un exerciţiu pe Marea Neagră, în largul Crimeei

Doi agenţi de frontieră ruşi au fost arestaţi de autorităţile ucrainene după ce au intrat din greşeală pe teritoriul Ucrainei, în nordul Mării Negre, în regiunea Crimeea, anunţă Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, cerând Kievului eliberarea cetăţenilor ruşi, relatează site-ul agenţiei Tass.

9605 afișări
Imaginea articolului FSB: Agenţi de frontieră ruşi, arestaţi în Ucraina, după un exerciţiu pe Marea Neagră, în largul Crimeei

FSB: Agenţi de frontieră ruşi, arestaţi în Ucraina, după un exerciţiu pe Marea Neagră, în largul Crimeei

"În noaptea de joi spre vineri, în cursul unor exerciţii desfăşurate în apropierea frontierei ruso-ucrainene, doi membri ai Poliţiei de frontieră s-au rătăcit şi au pătruns pe teritoriul Ucrainei, unde au fost arestaţi", a transmis filiala FSB din Crimeea.

Cei doi agenţi de frontieră ruşi au pătruns în apele teritoriale ale Ucrainei pe Marea Neagră, în zona de frontieră Armiansk, în largul fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia din anul 2014. Agenţii au oprit barca într-o zonă de pe teritoriul ucrainean şi au fost găsiţi pe ţărm.

"Problema trebuie rezolvată prin comunicarea între Rusia şi Ucraina. Sperăm că, în conformitate cu normele internaţionale, agenţii vor fi retrimişi cât mai rapid pe teritoriul Rusiei", a precizat FSB.

Kievul consideră Crimeea teritoriu al Ucrainei.

Serviciul de frontieră al Ucrainei a confirmat arestarea a doi indivizi necunoscuţi.

"În cursul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 2.30, agenţi ai Detaşamentului Herson au arestat două persoane şi au găsit ambarcaţiunea ancorată la ţărm", a declarat Viktor Nazarenko, şeful departamentului regional ucrainean al Serviciului de frontieră. Oficialul ucrainean a precizat că cei doi suspecţi probabil sunt agenţi de frontieră ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici