FOTO | Zeci de elevi au necesitat îngrijiri medicale, în Germania, după ce un coleg a folosit un extinctor

Cel puţin 78 de elevi au necesitat îngrijiri medicale, nouă fiind spitalizaţi, după ce un coleg a utilizat, în glumă, un extinctor în curtea unui liceu din vestul Germaniei, relatează publicaţia Kölner Stadt-Anzeiger şi site-ul T-online.de.

1718 afișări
Imaginea articolului FOTO | Zeci de elevi au necesitat îngrijiri medicale, în Germania, după ce un coleg a folosit un extinctor

FOTO | Zeci de elevi au necesitat îngrijiri medicale, în Germania, după ce un coleg a folosit un extinctor (Imagine: ksta.de)

Incidentul a avut loc în orăşelul Zülpich, situat în landul german Renania de Nord-Westfalia. În ultima zi de şcoală, un elev de 19 ani a vrut să facă o glumă, folosind neautorizat în curtea liceului un extinctor cu pulbere.

Cel 78 de elevi care au inhalat praful au avut probleme respiratorii şi de vedere, iar autorităţile au fost nevoite să trimită opt echipaje medicale de urgenţă la liceu.

Nouă elevi au fost transportaţi la spital.

"Pulberea din extinctoare nu este toxică, dar poate afecta temporar vederea şi sistemul respirator", a explicat un medic din echipele de intervenţie, Thomas Hergarten.

Autorităţile germane au declanşat o investigaţie în acest caz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici