FT îl preferă pe Barack Obama la învestitura democrată pentru Casa Albă

Partidul Democrat ar trebui să îl desemneze pe Barack Obama drept candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale datorită avansului semnificativ de care dispune faţă de Hillary Clinton şi pentru că reprezintă, în realitate, cea mai bună opţiune.

10 afișări
Imaginea articolului FT îl preferă pe Barack Obama la învestitura democrată pentru Casa Albă

FT îl preferă pe Barack Obama la învestitura democrată pentru Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto)

Obama este favorit în alegerile primare de marţi din statul Pennsylvania, dar rezultatele scrutinului ar putea fi o surpriză, precizează publicaţia britanică. Cursa strânsă între cei doi contracandidaţi sugerează în ce măsură competiţia dintre ei a dus la divizarea Partidului Democrat, comentează Financial Times în ediţia electronică.

După votul de marţi, democraţii ar trebui să îl desemneze pe Obama drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din toamnă. Această măsură ar trebui adoptată nu doar datorită avansului semnificativ decare dispune Obama, ci şi pentru că senatorul de Illinois este, de fapt, candidatul mai bun, comentează Financial Times.

Competiţia dintre cei doi a fost mai mult una de caracter, temperament şi identitate, scrie sursa citată. Obama a desfăşurat o campanie excelentă, a dat dovadă de mai bune abilităţi de organizator, a strâns mai multe fonduri şi i-a convins pe democraţii indecişi că este mai agreabil, mai sincer şi mai de încredere, adaugă Financial Times.

De cealaltă parte, campania desfăşurată de Hillary Clinton a fost marcată de disparităţi. Senatorul de New York nu şi-a făcut planuri pentru o competiţie pe termen lung, a strâns mai puţine fonduri şi a fost nevoită să se reorganizeze pe parcurs. Faptul că soarta sa nu a fost decisă până acum se datorează doar tenacităţii sale şi loialităţii pe care o inspiră în rândul democraţilor, comentează Financial Times.

Obama a dat dovadă de o atitudine constantă şi relaxată care pare să-i confirme autenticitatea. Consilierii lui Clinton i-au creat însă acesteia o nouă personalitate în fiecare zi, uneori chiar mai multe în cursul unui interviu, precizează cotidianul britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici