Fukushima: Muncitorii au intrat în clădirea unuia dintre reactoarele avariate. Peste cât timp se va reduce radioactivitatea

Muncitorii au intrat, joi, în clădirea reactorului numărul 1 al centralei Fukushima Daiichi (nord-est) pentru prima dată de la avarierea ei în urma unui tsunami la 11 martie, a anunţat operatorul japonez al centralei.

1395 afișări
Imaginea articolului Fukushima: Muncitorii au intrat în clădirea unuia dintre reactoarele avariate. Peste cât timp se va reduce radioactivitatea

Fukushima: Muncitorii au intrat în clădirea unuia dintre reactoarele avariate. Peste cât timp se va reduce radioactivitatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Doi muncitori, îmbrăcaţi în costume de protecţie şi cu butelii de oxigen, au intrat în clădire, în cadrul unei operaţiuni care urmăreşte să pună în aplicare un sistem de ventilaţie pentru scăderea nivelului de radioactivitate, a declarat un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (Tepco).

Muncitorii companiei de electricitate japoneză încearcă de aproape două luni să restabilească circuitele de răcire a patru reactoare avariate de uriaşul val seismic din 11 martie.

Operatorul apreciază că vor fi necesare trei luni pentru ca radioactivitatea să înceapă să se reducă şi nouă luni pentru răcirea reactoarelor.

Situată pe malul oceanului Pacific, Fukushima Daiichi este una dintre cele mai vechi centrale din Japonia, primul său reactor fiind construit la începutul anilor '70.

Seismul şi tsunami din 11 martie au devastat coasta pacifică la nord-est de Tokyo, provocând moartea sau dispariţia a aproximativ 26.000 de persoane, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici