Funeralii de stat în memoria victimelor accidentului aviatic de la Madrid

Funeralii de stat în memoria celor 154 de persoane care au murit în catastrofa aviatică de la 20 august, din Madrid, au avut loc joi seară în capitala spaniolă, la care au participat şi Regele Juan Carlos al Spaniei, dar şi premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero.

20 afișări
Imaginea articolului Funeralii de stat în memoria victimelor accidentului aviatic de la Madrid

Funeralii de stat în memoria victimelor accidentului aviatic de la Madrid (Imagine: Mediafax/AFP)

Ceremonia, transmisă la posturile de televiziune, a fost oficiată de Arhiepiscopul de Madrid, Monseniorul Antonio Maria Rouco Varela, în catedrala Almudena.

"Circumstanţele în care au murit cei pe care îi iubiţi atât sunt teribil de dureroase şi tragice", a spus Arhiepiscopul.

Piloţi în uniforme, zeci de membri ai echipelor de salvare în uniforme galbene şi portocalii, dar şi pompieri au venit să aducă un ultim omagiu victimelor celei mai grave catastrofe aviatice din Spania din ultimii 25 de ani.

Şi directorii companiei Spanair, inclusiv preşedintele Lars Lindgren, au fost prezenţi, în timp ce zeci de madrileni s-au adunat în afara catedralei, situată în faţa Palatului regal.

Printre personalităţile care au fost prezente la ceremonie a fost şi vicepremierul Maria Teresa Fernandez de la Vega, primarul Madridului, Alberto Ruiz-Gallardon, dar şi preşedintele Comunităţii autonme a Madridului, Esperanza Aguirre.

Anchetatorii încă nu au putut stabili care au fost cauzele producerii accidentului.

O altă slujbă în memoria victimelor va fi oficiată miercurea viitoare în Insulele Canare, de unde erau originare multe dintre victime, în prezenţa lui Zapatero.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici