Furtul de cabluri de cupru din reţeua de cale ferată britanică atinge proporţii epidemice

Furtul de cabluri de cupru din reţeaua de cale ferată a Marii Britanii atinge proporţii "epidemice" şi costă compania feroviară milioane de lire sterline pentru plata compensaţiilor determinate de întârzieri şi pentru angajarea de personal care să prindă hoţii.

505 afișări
Imaginea articolului Furtul de cabluri de cupru din reţeua de cale ferată britanică atinge proporţii epidemice

Furtul de cabluri de cupru din reţeua de cale ferată britanică atinge proporţii epidemice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul furturilor de pe liniile de cale ferată a crescut cu 67% într-o perioadă de 12 luni încheiată în aprilie, la 3.116 incidente, în contextul exploziei preţurilor metalelor, arată date ale Poliţiei Transporturilor din Marea Britanie, potrivit cotidianului The Guardian.

Furturile s-au înmulţit şi mai mult în ultimele săptămâni, iar compania feroviară a decis să introducă un nou schimb de noapte.

În regiunea Sheffield, una din cele mai grav afectate, echipele de întreţinere a căii ferate au ajuns să fie chemate pentru reparaţii şi de opt ori pe noapte, a afirmat Steve White, inginer responsabil de semnalizare şi telecomunicaţii în zonă.

Majoritatea furturilor au ca autori infractori obişnuiţi, care sustrag cantităţi mici de cupru pentru a le vinde ulterior centrelor de colectare. Cu banii obţinuţi, aceştia cumpără droguri sau alcool, arată Poliţia Transporturilor.

"Impactul acestor furturi la nivel de reţea este uriaş. Toată lumea este afectată, până la departamentul de resurse umane, care trebuie să facă faţă unor presiuni suplimentare", a spus White.

Un incident din luna aprilie, lângă oraşul Newark din comitatul Nottinghamshire, a costat compania de căi ferate 621.000 de lire sterline în compensaţii plătite operatorilor de trenuri şi transportatorilor de marfă, după ce un cablu tăiat a condus la 34 de anulări 8.074 de minite de întârzieri.

Problemele economice se află la baza creşterii furturilor, însă preţurile record ale cuprului au făcut mai atractive aceste infracţiuni, notează Guardian.

În numai trei ani, cotaţia cuprului s-a triplat la circa 9.000 de dolari pe tonă, susţinut de cererea ridicată a ţărilor emergente, precum China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici