Furtună de nisip în China. Poluarea a atins nivelul periculos la Beijing

Mai multe furtuni de nisip vor lovi Beijingul şi mai multe provincii până miercuri. Capitala Chinei este deja afectată de poluare, indicele de calitate a aerului fiind la nivelul periculos, potrivit Reuters.

409 afișări
Imaginea articolului Furtună de nisip în China. Poluarea a atins nivelul periculos la Beijing

Furtună de nisip în China. Poluarea a atins nivelul periculos la Beijing

Meteorologii chinezi au avertizat cetăţenii cu privire la pericolele pentru sănătate şi la vizibilitatea foarte scăzută. Specialiştii au emis şi o avertizare meteorologică pentru furtuni de nisip.

Marţi dimineaţă, smogul a acoperit Beijingul, iar indicele de calitate a aerului a ajuns la un nivel grav de poluare, potrivit site-ului Centrului Municipal de monitorizarea mediului din capitala Chinei.

Concentraţia de particule fine în aer în Beijing este de 46,2 ori mai mare decât valoarea medie stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Mai multe provincii, inclusiv Shaanxi, Shanxi, Hebei, Shandong, Jiangsu, Anhui, Henan şi Hubei, Mongolia interioară şi metropola Shanghai, vor fi afectate de furtuni de nisip până miercuri la ora 8.00.

Un oficial chinez de la Ministerul Ecologiei şi Mediului a declarat recent că numărul furtunilor de nisip a crescut de patru ori în ultima jumătate de secol din cauza temperaturilor ridicate şi a precipitaţiilor în reducere în deşerturile din nordul Chinei şi Mongolia vecină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici