Furtună de nisip în Sydney şi incendii în statul Queensland - VIDEO, GALERIE FOTO

O furtună de nisip roşu de proporţii, venită din deşert, a perturbat puternic miercuri viaţa locuitorilor din Sidney, cel mai mare oraş australian, în contextul în care ţara, care cunoaşte o perioadă de vreme caldă şi secetoasă, se confruntă şi cu incendii în Queensland.

260 afișări
Imaginea articolului Furtună de nisip în Sydney şi incendii în statul Queensland - VIDEO, GALERIE FOTO

Furtună de nisip în Sydney şi incendii în statul Queensland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Sydney, maşini şi imobile erau acoperite cu o pătură de nisip şi de praf roşu, provenind din deşert.

Rafalele puternice de vânt au dus la întârzieri în aeroporturi şi serviciul de feriboturi din portul Sydney a fost suspendat.

GALERIE FOTO

Sub un cer roşu, locuitorii au trebuit să-şi acopere faţa cu măşti pentru a se proteja, în timp ce autorităţile au sfătuit copiii şi persoanele în vârstă să rămână acasă.

Vizibilitatea nu depăşeşte doi-trei metri în unele locuri, a avertizat poliţia.

"A fost mai întuneric decât în mijlocul nopţii, a durat o jumătate de oră. Nu se puteau nici măcar distinge luminile la intersecţii", a mărturisit un poliţist din oraşul Broken Hill, citat de agenţia AAP.

Serviciile meteorologice au emis o alertă, din cauza puternicelor rafale de vânt preconizate, care puteau să ajungă la 65 de kilometri pe oră.

In statul New South Wales, a carui capitala este Sydney, boabe de grindina de marimea unor "mingi de crichet" au cazut in timpul furtunii de marti.

Mai mult în nord, statul Queensland era afectat de incendii care s-au declanşat în mijlocul vegetaţiei pitice, în urma unei lungi perioade de secetă, ceea ce a dus la măsura interzicerii aprinderii focurilor.

Statul Victoria, unde două cutremure uşoare de magnitudine 3,0 şi 2,6 ce nu au provocat nici o distrugere au fost înregistrate marţi, era în acelaşi timp afectat de ploi şi se afla în stare de alertă, din cauza posibilelor inundaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici