Furtuna Pia, avertizare de Crăciun: vânturi de până la 130 de km/h urmează să lovească Marea Britanie

Planurile de călătorie de Crăciun ar putea fi ameninţate de furtuna Pia, care va aduce vânturi de până la 130 km/h în unele părţi ale Regatului Unit al Marii Britanii, scrie miercuri Sky News.

6533 afișări
Imaginea articolului Furtuna Pia, avertizare de Crăciun: vânturi de până la 130 de km/h urmează să lovească Marea Britanie

Furtuna Pia,avertizare de Crăciun: vânturi de până la 130 de km/h urmează să lovească Marea Britanie

Met Office, agenţia britanică de meteorologie, a emis o avertizare meteorologică de vânt puternic pentru jumătatea nordică a ţării, ceea ce ar putea duce la un haos în transporturi în perioada premergătoare Crăciunului..

În nordul Scoţiei sunt prognozate vânturi cu viteze cuprinse între 110 şi 130 de km/h şi cu viteze de până la 100-110 de km/h în zonele înalte.

În alte părţi ale Scoţiei, precum şi în Irlanda de Nord, în nordul Ţării Galilor şi în Anglia, la nord de Birmingham, precum şi în jumătatea superioară a Angliei de Est, vântul ar putea atinge viteze între 70 şi 90 de km/h.

Este posibil ca planurile de călătorie să fie afectate, a precizat agenţia, fiind posibile întreruperi de energie electrică.

Vehiculele cu partea laterală înaltă ar putea fi afectate pe drumurile expuse, iar rutele de coastă ar putea fi stropite de valuri înalte.

Met Office prognozează ploi însoţite de vânt încă de joi, iar vineri sunt aşteptate mai multe ploi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici