Furtuna tropicală Gustav a provocat 59 de morţi

Furtuna tropicală Gustav, care a provocat cel puţin 59 de morţi în Haiti şi Republica Dominicană, se apropie de coastele jamaicane şi riscă să se transforme din nou în uragan, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) al Statelor Unite, cu sediul la Miami.

8 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Gustav a provocat 59 de morţi

Casă distrusă de furtună în Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Haiti a fost până acum cel mai afectat stat. Furtuna tropicală Gustav a străbătut această ţară, provocând moartea a 51 de persoane, dispariţia altor şapte şi rănirea altor 22, precum şi importante pagube materiale, potrivit bilanţului de joi al protecţiei civile. Un bilanţ anterior menţiona 14 morţi şi 3 dispăruţi.

În Republica Dominicană, furtuna a provocat moartea a opt persoane, toate membre ale aceleiaşi familii.

Joi, o alertă de uragan a fost emisă pentru Jamaica, unde s-au înregistrat deja ploi torenţiale şi mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcină.

La ora 18.00 GMT (21.00 ora României), furtuna se afla la 65 de kilometri este de Kingston, capitala jamaicană, şi la 540 de kilometri est-sud-est de Grand Cayman.

Cu rafale de vânt de 110 kilometri pe oră, furtuna se deplasa cu o viteză de şapte kilometri pe oră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici