Furtuni violente în sud-estul SUA: Patru morţi şi mai mulţi răniţi

O furtună a afectat sud-estul Statelor Unite, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altora în mai multe state, inclusiv în South Carolina, unde echipele de intervenţie participau joi dimineaţă la operaţiuni de salvare.

210 afișări
Imaginea articolului Furtuni violente în sud-estul SUA: Patru morţi şi mai mulţi răniţi

Furtuni violente în sud-estul SUA: Patru morţi şi mai mulţi răniţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cel puţin trei persoane au murit şi alte cinci au fost transportate la spital, după ce o furtună a afectat comitatul York din South Carolina miercuri seara, a anunţat biroul şerifului, relatează CNN. Institutul de medicină legală din comitat a informat că autorităţile nu sunt sigure dacă numărul deceselor va creşte.

O a patra persoană a decedat în comitatul Forsyth, din statul Georgia, după ce un copac a căzut peste o maşină, a anunţat Departamentul de pompieri. Copaci doborâţi, case şi clădiri avariate, precum şi pene de electricitate au fost raportate în statele Alabama şi Georgia. În North Carolina, o tornadă ar fi avariat "mai multe structuri" la sud de Winston-Salem, dar nu s-au raportat răniţi, potrivit autorităţilor pentru managementul situaţiilor de urgenţă.

Patru persoane au fost rănite în Mississippi, dar rănile suferite de ele nu sunt critice. Mai multe case au fost avariate în apropiere de Jones, Mississippi. O posibilă tornadă a demolat mai multe case şi a răsturnat vehicule în apropiere de Opelika, Alabama, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie (SNM), adăugând că nu se ştie dacă s-au înregistrat răniţi.

Anterior, o posibilă tornadă a mutat o casă de pe fundaţie în timp ce patru persoane se aflau în interior, în Tangipahoa, Louisiana, dar nimeni nu a fost rănit, potrivit SNM. Furtunile au fost asociate cu un front de aer rece care s-a deplasat miercuri prin sud-estul SUA. SNM a emis un avertisemnt de tornadă pentru Alabama şi părţi din statele Florida, Georgia, North Carolina şi Tennessee.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici