Furtunile de zăpadă şi temperaturile scăzute, în atenţia călătorilor români din Slovenia. Avertisment MAE valabil începând de marţi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis marţi o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, unde până joi dimineaţă sunt prognozate ninsori abundente şi temperaturi scăzute, însoţite de furtuni de zăpadă.

209 afișări
Imaginea articolului Furtunile de zăpadă şi temperaturile scăzute, în atenţia călătorilor români din Slovenia. Avertisment MAE valabil începând de marţi

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că Agenţia slovenă pentru Mediu a emis avertizări de Cod portocaliu pentru intervalul 6-8 aprilie 2021 ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi temperaturilor extrem de scăzute ce se aşteaptă în continuare, precum şi o prognoză cu variaţii de temperatură şi posibile furtuni de zăpadă, pe alocuri.

Ninsorile au condus deja la dificultăţi de circulaţie, închideri de drumuri şi blocaje auto, îndeosebi pe unele segmente de autostradă către Ljubljana, porţiunea de autostradă Primorska, între localităţile Postojna şi Kozina, precum şi pe unele drumuri locale din sud-vestul ţării. Au fost dislocate 15 echipe de deszăpezire şi control pe tot teritoriul Sloveniei.

S-au înregistrat intensificări ale vântului de până la 90 km/h, fapt care a înrăutăţit semnificativ circulaţia şi a generat devieri pe alte porţiuni de drumuri ferite de vânt.

Conform MAE, zăpada abundentă căzută în ultimele ore se va menţine în nordul regiunii Notranjska, în regiunile Kočevje şi Bela Krajina din sud-est şi în estul regiunii Dolenjska.

Un segment al autostrăzii Štajerska, cu legătură spre Ljubljana, a fost închis traficului rutier.

Meteorologii au avertizat că urmează trei zile în care temperaturile vor scădea până spre -10 grade Celsius, cu posibilitatea apariţiei poleiului. Temperaturile se vor situa dimineaţa între -8 şi -3 grade Celsius, uşor mai scăzute, până către -12 grade Celsius, în regiunea de câmpie Notranjska. În cursul zilei, temperaturile vor varia între +4 şi +9 grade Celsius, în creştere până la +11 grade Celsius în regiunea Primorska. Către sfârşitul săptămânii, în zilele de joi şi vineri, se va însenina, însă ulterior norii vor reveni şi vor exista din nou intensificări ale vântului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici