Fuselajul avionului prăbuşit în Marea Mediterană nu a fost găsit - oficial EgyptAir. Cauza prăbuşirii aeronavei rămâne necunoscută

Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, a revenit asupra declaraţiilor făcute iniţial pentru CNN, potrivit cărora fuselajul avionului de pasageri egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană ar fi fost găsit, spunând că acele fragmente nu aparţin avionului căutat, potrivit Le Figaro.

1845 afișări
Imaginea articolului Fuselajul avionului prăbuşit în Marea Mediterană nu a fost găsit - oficial EgyptAir. Cauza prăbuşirii aeronavei rămâne necunoscută

Fuselajul avionului prăbuşit în Marea Mediterană nu a fost găsit - oficial EgyptAir (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Epava nu apaţine aparatului nostru", a spus acesta, citat de CNN.

Cu câteva ore înainte, Ahmed Adel declarase că fuselajul avionului de pasageri egiptean a fost găsit. "Am găsit fuselajul", declara pentru CNN, Ahmed Adel, directorul adjunct al companiei EgyptAir.

Acesta nu a oferit atunci detalii despre zona în care a fost localizat fuselajul avionului prăbuşit.

La rândul său, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană a declarat pentru AFP că fuselajul găsit în zona apropiată de presupusa prăbuşire a avionului EgyptAir "nu provine de la un avion".

"Până în prezent, analiza fragmentelor găsite indică faptul că acestea nu aparţin unui avion, omologul meu egiptean mi-a confirmat de asemenea, în cursul ultimei noastre discuţii, că nu s-a dovedit faptul că acestea aparţin aeronavei EgyptAir (...)", a afirmat Athanassios Binos, preşedintele Comitetului grec de Securitate Aeriană.

"Ceea ce a fost găsit, sunt o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion", a insistat acesta.

Compania aeriană EgyptAir anunţase anterior că fragmente de fuselaj aparţinând avionului dispărut în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord au fost găsite în apropiere de insula greacă Karpathos, unde se presupune că s-a prăbuşit avionul.

"Ministerul Aviaţiei Civile a primit o scrisoare din partea Minsterului egiptean al Afacerilor Externe în care se confirmă descoperirea fuselajului avionului care efectua zborul MS804", anunţase EgyptAir pe Twitter, adăugând că "veste de salvare şi bucăţi de plastic" pluteau pe apă.

Ministrul francez al Afacerilor Externe şi un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor au declarat că încă nu există nicio indicaţie cu privire la cauzele prăbuşirii avionului EgyptAir, care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo cu 66 de persoane la bord, relatează Associated Press.

Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat vineri pentru postul de televiziune France 2 că nu există absolut nicio indicaţie cu privire la cauzele accidentului aviatic.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor din Franţa, Alain Vidalies, a declarat la rândul său pentru France-Info că "nicio teorie nu este privilegiată" în momentul actual şi a făcut apel la prudenţă.

Un avion al armatei franceze participă la căutările fuselajului. Vidalies a spus că Franţa ar putea oferi experţi şi echipament subacvatic pentru operaţiunile de căutare.

Conform unor site-uri afiliate organizaţiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic, reţeaua teroristă a revendicat doborârea avionului egiptean prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană. Un pasager irakian s-a aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir, a informat agenţia AMAQ, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, conform site-ului Newsday247.com.

Informaţiile au fost confirmate de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice şi Securitate (ESISC), potrivit publicaţiei Daily Star. Mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici