Gândurile lui Cristoiu. Despre alegerile din SUA: Scenariul este ca Biden să se retragă din motive de sănătate

  • Ion Cristoiu: Dacă Biden învinge categoric, America se linişteşte. Dacă va învinge Trump, America va intra într-o perioadă de cel puţin 3-4 luni de mari turbulenţe
  • Ion Cristoiu: America e jandarmul lumii, care are probleme. În timpul ăsta puterile care nu au probleme – Rusia, China – vor zburda pentru că ei vor fi ocupaţi cu problemele lor. Dvs. vă imaginaţi o victorie a lui Trump? Eu nu-mi imaginez. Împotriva lui s-a luptat cu patimă
  • Ion Cristoiu: Joe Biden a fost ales să pacifice America. Eu cred că scenariul este ca el să se retragă pe motive de sănătate şi să vină Kamala Harris. Probabil că nu au avut curaj din punctul acesta de vedere să o arunce în prim-plan
33790 afișări

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că dacă Joe Biden, candidatul democraţilor la Casa Albă, va câştiga categoric alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, America se va linişti, iar în cazul unei victorii a republicanului Donald Trump, vor urma urma 3-4 luni de mari turbulenţe.

“Dacă Biden învinge categoric, America se linişteşte. Atunci, sigur, intră într-o somnolenţă, în care Trump a tot biciut-o. De aia cred că a şi fost ales de democraţi. Nu a fost ales la întâmplare. Probabil au făcut un sondaj şi au aflat că americanii au nevoie de linişte. Dacă va învinge Trump, America va intra într-o perioadă de cel puţin 3-4 luni de mari turbulenţe (...) Dacă democraţii câştigă şi Senatul, vă daţi seama că îl suspendă imediat. Din punctul meu de vedere, frustrarea, mânia va fi mult mai mare dacă ar învinge Trump decât dacă învinge Biden”, a declarat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că instabilitatea, turbulenţele din Statele Unite îşi vor pune amprenta şi la nivel global deoarece SUA joacă rolul de jandarm al lumii, iar celelalte puteri, precum Rusia sau China, vor zburda în voie.

“Orice perioadă de instabilitate, de turbulenţe, de nesiguranţă... America e jandarmul lumii care are probleme. În timpul ăsta puterile care sunt puteri şi nu au probleme – Rusia, China – vor zburda pentru că ei vor fi ocupaţi cu problemele lor. Dvs. vă imaginaţi o victorie a lui Trump? Eu nu-mi imaginez, ce reacţie va fi... Împotriva lui s-a luptat cu patimă. Să nu uităm că participarea la vot e uriaşă, este record. Nu cred că trumpiştii vor fi atât de revoltaţi dacă va pierde Trump cum vor fi revoltaţi ceilalţi, cât de mare va fi frustrarea. (...)”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude posibilitatea ca Joe Biden să câştige alegerile şi apoi să se retragă din motive de sănătate în faboarea Kamalei Harris, candidata democraţilor la postul de vicepreşedinte al SUA.

“Joe Biden a fost ales să pacifice America. Eu cred că scenariul este ca el să se retragă pe motive de sănătate şi să vină Kamala Harris. Probabil că nu au avut curaj din punctul acesta de vedere să o arunce în prim-plan. (...) SUA sunt un un uriaş portavion pe care nu poţi să faci în fiecare zi chefuri. Sigur, o serie de lucruri trebuiau făcute, dar nu le faci pe Twitter. Donald Trump a telenovelizat politica internaţională. Culmea este că a reuşit în Orientul Apropiat să facă multe ţări arabe adversare să se împace cu Israelul”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că teza lui Trump, America First, nu se referă la rolul SUA pe plan global, ci înseamnă revenirea americanilor  în interiorul graniţelor, acolo unde situaţia este un dezastru.

“Cel mai important lucru este că teza lui Trump, America First, spune următorul lucru: America nu s-a mai ocupat de ea însăşi, este un dezastru– lucrări publice, asigurări medicale – pentru că America a fost jandarmul lumii. Şi el spune următorul lucru: în timp ce noi avem la frontiera dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord 40.000 de oameni pe care îi întreţinem noi, Coreea de Sud, binemersi, are Samsungul  şi ne mănâncă economiceşte. În timp ce noi avem trupe prin NATO şi Germania stă liniştită că o apărăm noi, noi nu avem aeroporturi. (…) Dar toate acestea, la o ţară ca America, nu se pot face peste  noapte, pe Twitter. Poate ce a mai făcut bun s-a făcut pulbere din cauza acestui stil”, a afirmat publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici