Garry Kasparov se teme pentru viaţa sa

Fostul campion la şah Garry Kasparov, candidatul mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie pentru alegerile prezidenţiale din martie 2008, recunoaşte că este îngrijorat pentru securitatea sa, relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Garry Kasparov se teme pentru viaţa sa

Garry Kasparov se teme pentru viaţa sa

"Sunt foarte îngrijorat şi nu am altă opţiune", a spus Kasparov într-un interviu acordat postului american dee televiziune CNN.

"Dacă vreau să fiu unul dintre liderii opoziţiei, trebuie să îmi asum acealeaşi riscuri ca şi miile de activişti din întreaga ţară, care nu au mijloacele pentru a-şi angaja gărzi de corp", a adăugat el.

"Pot fi protejat de huligani sau de atacuri spontane, dar dacă statul vrea să mă lichideze, nu pot face prea multe", a continuat el.

"Pot minimiza riscurile, dar nu le pot elimina, pentru că avem de-a face cu un regim care nu se teme de sânge. În Rusia nu luptăm pentru câştigarea alegerilor, ci pentru organizarea de alegeri. Rusia este un stat poliţienesc", afirmă politicianul rus, acuzându-l pe preşedintele Vladimir Putin şi pe apropiaţii acestuia că s-au îmbogăţit preluând afacerile cele mai prospere din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici