Geamuri antiglonţ la biroul lui Voronin de la Parlament

Noul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Voronin, va avea geamuri antiglonţ la biroul său situat la etajul patru al sediului Legislativului, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia electronică.

20 afișări
Imaginea articolului Geamuri antiglonţ la biroul lui Voronin de la Parlament

Geamuri antiglonţ la biroul lui Voronin de la Parlament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În planul de sarcini pentru reconstrucţia clădirii Parlamentului este menţionat că "vor fi instalate ferestre din aluminiu antiglonţ cu unul sau mai multe canaturi, la construcţii cu înălţimi până la 35 de metri, inclusiv având suprafaţa tocului până la trei metri pătraţi". Au fost comandate 985 de asemenea ferestre, pentru a asigura securitatea şi liniştea comuniştilor din Parlament.

De asemenea, pentru deputaţii care nu au birourile la etajele inferioare ale clădirii, la Parlament vor fi instalate 1.450 de ferestre din aluminiu de trei metri pătraţi", numite de autorii planului de reconstrucţie "antivandal".

Totodată, la Parlament va fi instalată o staţie diesel automată de producere a curentului electric, pentru situaţiile când vor exista pene de electricitate. În clipa în care se va deconecta lumina, aceasta se va porni automat de la generatorul staţiei respective.

Pe lângă pereţi şi scări de marmură, la Parlament vor fi instalate şi "lavoare din semiporţelan, porţelan sanitar etc., inclusiv pentru handicapaţi şi vase pentru closet din semiporţelan, porţelan sanitar etc., inclusiv pentru handicapaţi". Pentru toate aceste lucruri vor fi alocaţi aproape 30 milioane de dolari din Bugetul de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici