Geert Wilders solicită închiderea frontierelor Olandei din cauza "invaziei islamice"

Geert Wilders, liderul partidului de extremă-dreapta din Olanda, solicită închiderea frontierelor ţării pentru a împiedica sosirea a mai mulţi imigranţi pe teritoriul olandez, denumind mişcarea migratorie drept "o invazie islamică", informează site-ul agenţiei de presă AFP.

449 afișări
Imaginea articolului Geert Wilders solicită închiderea frontierelor Olandei din cauza "invaziei islamice"

Geert Wilders solicită închiderea frontierelor Olandei din cauza "invaziei islamice" (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Partidul Libertăţii (PVV) din Olanda, condus de parlamentarul Geert Wilders, se află în fruntea sondajelor din ţară, a cărui popularitate a crescut în contextul crizei migraţiei. În acest context, Wilders ţinteşte către funcţia de premier în urma alegerilor legislative din Olanda, programate pentru 2017.

"Singura şi unica modalitate de a gestiona criza refugiaţilor este de a ne regăsi suveranitatea naţională", a precizat Wilders în Parlamentul olandez din Haga, calificând, în mod repetat, criza migraţiei cu care se confruntă întregul continent european drept "o invazie islamică".

"Nu solicit nimic iraţional, solicit ca guvernul nostru să-şi închidă frontiere, precum Ungaria, să ne închidem graniţele pentru cei pe care îi considerăm imigranţi economici şi nu refugiaţi", a adăugat liderul PVV.

"Oamenii sunt agitaţi, ei vor o politică diferită şi elita care se află la putere nu îi ascultă", acuză Geert Wilders, adăugând că "asta se întâmplă, deoarece partidele cum PVV devin din ce în ce mai populare".

Guvernul olandez a anunţat că a primit 1.800 de refugiaţi săptămâna trecută. Potrivit sistemului de cote aplicat statelor membre UE privind repartizarea imigranţilor care ajung în Europa, Olanda ar trebui să primească peste 7.000 de imigranţi în următorii doi ani.

Potrivit unui sondaj publicat în De Telegraaf, PVV ar câştiga până la 35 de mandate din totalul de 150 din Camera inferioară a Parlamentului olandez, în cazul unor alegeri organizate în prezent.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 752.000 de imigranţi au ajuns în Europa, traversând Marea Mediterană, în cursul anului 2015. Cei mai mulţi dintre imigranţi provin din Siria, Irak şi Afganistan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici