George Ciamba consideră că şansele unui Brexit fără acord sunt tot mai crescute

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat marţi seară că şansele unui scenariu fără un acord privind Brexit au crescut, în contextul în care Parlamentul britanic a respins din nou înţelegerea negociată între Theresa May şi Bruxelles.

442 afișări
Imaginea articolului George Ciamba consideră că şansele unui Brexit fără acord sunt tot mai crescute

George Ciamba consideră că şansele unui Brexit fără acord sunt tot mai crescute

"Am văzut rezultatele din parlamentul britanic. Nu este o veste deloc buna. Cu părere de rău trebuie sa spun ca in acest moment şansele unui no deal sunt tot mai crescute.Vom vedea care sunt optiunile rămase pe masa", a declarat George Ciamba într-un mesaj postat pe Twitter.

"Cert este ca UE , in ansamblul sau, a aratat deschidere in a găsi o soluţie benefică pentru ambele parti. Avem nevoie de un răspuns concret de la Londra , bazat pe sprijin politic intern , pentru a avansa o soluţie realista", a adăugat acesta.

Ministrul a mai declarat că România, care deţine în momentul de faţă preşedinţia Consiliului UE, va "avansa în implementarea planului de contigenenţă de la nivelul instituţiilor europene".

"În calitate de #RO2019EU vom avansa în implementarea planului de contingenţă de la nivelul instituţiilor europene.Vom continua eforturile in vederea protejării drepturilor cetăţenilor romani din Marea Britanie.Totodata, vom proteja drepturile cetăţenilor britanici in RO", afirmă George Ciamba.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul. Premierul Theresa May a declarat că miercuri va supune votului Camerei Comunelor o moţiune care prevede ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord Brexit. Dacă această posibilitate va fi respinsă, se va pune oficial problema amânării ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, programată pe 29 martie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici