Miliardarul George Soros spune că Uniunea Europeană trebuie să reziste presiunilor Ungariei şi Poloniei privind clauza de respectarea statului de drept

  • Miliardarul George Soros a spus că Uniunea Europeană trebuie să reziste presiunii Ungariei şi Poloniei.
  • Miliardar american originar din Ungaria spune că UE nu îşi poate permite să facă compromisuri cu privire la cerinţele de respectare a statului de drept pe care le aplică fondurilor destinate statelor membre.
5134 afișări
Imaginea articolului Miliardarul George Soros spune că Uniunea Europeană trebuie să reziste presiunilor Ungariei şi Poloniei privind clauza de respectarea statului de drept

George Soros spune că Uniunea Europeană trebuie să reziste presiunilor Ungariei şi Poloniei privind clauză de respectarea statului de drept

Ungaria şi Polonia au blocat luni adoptarea bugetului 2021-2027 şi a fondului de redresare al Uniunii Europene, deoarece legea bugetară a inclus o clauză care condiţionează accesul la bani de respectarea statului de drept. Acest lucru întârzie lansarea pachetului de 1,8 trilioane de euro care combină bugetul pe termen lung al UE şi planul de redresare economică al blocului, relatează Reuters.
 
Într-un articol al Project Syndicate publicat joi, Soros a spus că vetoul Ungariei şi Poloniei asupra bugetului UE şi a planului de recuperare a coronavirusului ar putea fi eludat.
 
Dacă nu există un acord cu privire la un nou buget al UE, vechiul buget ar putea fi prelungit anual. În acest caz, Polonia şi Ungaria ar risca să nu primească plăţi în condiţiile noilor norme de drept, a susţinut filantropul.
 
„UE nu îşi poate permite să facă compromisuri cu privire la dispoziţiile statului de drept”, a scris Soros. 
 
El a adăugat că, în cazul Ungariei, fondurile UE ar trebui să fie direcţionate către autorităţile locale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici