George W. Bush creează o echipă specială pentru transferul de putere

Preşedintele american George W. Bush a creat joi o echipă specială care are misiunea de a-l ajuta pe succesorul său să înceapă cât mai rapid activitatea după 20 ianuarie 2009, a anunţat Casa Albă.

26 afișări
Imaginea articolului George W. Bush creează o echipă specială pentru transferul de putere

George W. Bush creează o echipă specială pentru transferul de putere (Imagine: Mediafax/AFP)

"Fără îndoială nicodată nu a fost atât de crucial ca trecerea de la o administraţie la alta să fie făcută fără cel mai mic risc posibil. Naţiunea noastră este în război. Ne confruntăm cu o criză financiară. Şi încercăm să ne protejăm împotriva atacurilor teroriste", a spus purtătoarea de cuvânt al Casei Albe, Dana Perino.

"Unul dintre lucrurile pe care această echipă le va face va fi acela de a asigura viitoarei echipe (...) informaţiile de care are nevoie pentru a începe cât mai repede posibil (activitatea, n. red.) după 20 ianuarie", a adăugat ea.

Preşedintele Bush a semnat un ordin executiv creând "Consiliul de Coordonare pentru Transfer prezidenţial", condus de secretarul general al Casei Albe, Joshua Bolten, şi este compus din consilieri de rang înalt pe probleme de securitate naţională şi economie.

Potrivit ordinului, echipa are misiunea de a-l ajuta pe succesorul lui Bush, republicanul John McCain sau democratul Barack Obama.

Cosiliul "va trebui să furnizeze informaţii şi asistenţă candidaţilor celor două părţi în mod echitabil fără a ţine cont de afilierea politică", precizează ordinul.

Casa Albă ţine legătura cu ambele echipe de campanie de câteva luni. Noul Consiliu se va reuni pentru prima oară la 15 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici