George W. Bush declară că Rusia nu va avea drept de veto privind aderarea unor ţări la NATO

Rusia "nu va avea drept de veto" la summit-ul NATO de la Bucureşti, de săptămâna aceasta, care urmează să decidă dacă Ucraina şi Georgia vor deveni candidaţi oficiali pentru aderarea la NATO, a declarat marţi la Kiev preşedintele american George W. Bush.

13 afișări
Imaginea articolului George W. Bush declară că Rusia nu va avea drept de veto privind aderarea unor ţări la NATO

George W. Bush declară că Rusia nu va avea drept de veto privind aderarea unor ţări la NATO

Întrebat dacă Moscova face presiuni împotriva aderării celor două ţări, Bush a subliniat că "Rusia nu va avea drept de veto cu privire la ceea ce se întâmplă la Bucureşti".

Bush, sosit luni seara într-o vizită în Ucraina, a mai declarat că susţine ideea ce Ucraina şi Georgia să devină candidaţi oficiali pentru aderarea la NATO.

"Susţinem MAP (Planul de Acţiuni pentru Aderare) pentru Ucraina şi Georgia", a afirmat Bush într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ucrainean, Viktor Iuşcenko, desfăşurată la Kiev.

Rusia nu trebuie să se teamă de apropierea Ucrainei de NATO, a mai precizat liderul american. "Nu trebuie să vă temeţi de acest lucru, domnule Putin", a subliniat Bush, evocând cele discutate cu preşedintele rus în timpul unei "conversaţii recente", în cadrul căreia l-a informat cu privire la sprijinul Washingtonului faţă de apropierea Kievului de NATO.

Ucraina şi Georgia sunt angajate în prezent într-un "dialog intensificat" cu Alianţa, privind aderarea lor.

Ele cer să treacă la etapa următoare, Planul de Acţiuni pentru Aderare la NATO, devenind astfel candidaţi oficiali la aderare.

Subiectul va fi dezbătut de statele membre NATO la summit-ul care începe miercuri la Bucureşti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici